top of page
  • Foto van schrijverMelissa

Succesvol zijn mét een paniekstoornis.

Succesvol zijn mét een paniekstoornis.Vandaag wil ik het over een persoonlijk topic hebben. In deze blog deel ik mijn persoonlijke ervaringen met Angststoornissen/paniekaanvallen. Iets waarmee ik me kwetsbaar opstel, maar de enige manier waardoor het uit de taboesfeer geraakt.


Al sinds enkele jaren kamp ik met paniekaanvallen, aanvallen waarvan ik echt dacht dat ik een hartaanval kreeg. Heel mijn lichaam dat schudt. Hartslag die omhoog gaat, hyperventilatie tot soms flauwvallen aan toe. Oprechte en pure angst. Soms zonder aanleiding, soms ook met. Moeilijk uit te leggen, en zeker moeilijk te begrijpen voor mijn omgeving.Ik zie,ruik en voel meer dan anderen, alsof ik een filter mis die andere mensen wel hebben. Door mijn eerste paniekaanval kreeg ik juist angst om een paniekaanval te krijgen. Angst voor angst dus... een grote vicieuze cirkel. Ik zeg altijd, een paniekaanval voelt alsof je aan de rand van een afgrond/klif staat, en je net niet valt in het diepe, maar het wel waait waardoor je moeilijk kan balanceren.Ik kamp hier al enkele jaren mee, maar sinds enkele maanden kan ik ze iets beter handelen. Ik heb mezelf geaccepteerd. Ik zal altijd gevoeliger zijn dan 'de gemiddelde persoon'. Heb ik mijn paniekaanvallen overwonnen? Zeker niet... maar wel mijn gevecht met angst.Ik ben ervan overtuigd dat doordat ik juist zo gevoelig ben, ik kleine babytjes meer kan aanvoelen. Ze rustiger krijg. Ik probeer de positieve kanten te vinden, want ook die zijn er aan die angststoornissen. Zodra ik bezig ben met een fotosessie, ( en dan zeker met newborn sessies ). Kan ik alles uitschakelen en me helemaal focussen op jullie babytje(s). Iets waar ik helemaal in op kan gaan.Als je bij mij bij een sessie bent geweest zul je het al wel gemerkt hebben, dat ik enorm veel geduld heb & er helemaal in op kan gaan.Dat wilt niet zeggen dat ik geen paniekaanvallen meer heb. Het tegendeel is waar, ik plaats hieronder even een filmpje om te laten zien ( dit is 10 min voor ik met een newbornsessie start ).


Maar waar ik vroeger volledig panikeerde. Kan ik nu ( meestal) doorzetten. Na de sessie voel ik me dan ook helemaal on top of the world. Het heerlijkste gevoel ever!Daardoor weet ik zeker, dit is mijn absolute droomjob.


Ik hoop, dat als jij met een angststoornis kampt, je ziet dat je niet alleen bent. En ik je kan inspireren om niet op te geven, zoek die positieve lichtpuntjes in al die chaos in je hoofd en bouw je dromen uit. Want dat verdien je 💞

225 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page